Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Недостиг на специалисти в "Медицински Център 1 Бургас"
Автор: Екип Burgas24.bg 17:11 / 23.08.2013Коментари ()9972
"Медицински Център 1 Бургас" ЕООД разполага с най-важните и основни специалисти, които работят със Здравна каса, каза  управителят на центъра д-р Борис Борисов.

"Разполагаме с трима лекари със специалност физиотерапия- д-р Дучева, д-р Михайлова д-р Димитрова. Има и две лаборантки. Стремим се да създадем непрекъснатост в процеса. Като дейностите започват сутрин от 07,30 часа и вечер до 18.00 часа и кабинетът непрекъснато е покрит от лекар или физиотерапевтичен лаборант. Разполагаме с много добър специалист-кардиолог д-р Куцаров. Неврологът е доктор Янев. В ортопедията работи д-р Пацов. Хирузите са ни потомствени - баща и син Зикидис. Имаме офталмолог д-р Петрова, оториноларинголог д-р Недева. Разполагаме с кинезитерапевт Ани Колева и се гордеем с този кабинет, че успяхме да го направим. Доста добър отклик има сред пациентите на Бургас. Рентгенолозите са двама докторите Балев и Кутлев", каза Борисов.

Той призна и че в общинското здравно заведения има недостиг на специалисти, които по принцип липсват в повечето здравни заведения в страната.

"За момента много ни е необходим ендокринолог. От седмица водя разговори с друг тесен специалист, който прояви желание да се включи в колектива и да работи в медицинския център. Иначе имаме нужда от гастроентеролог, съдов хирург, ревматолог. Това са търсени специалност не само при нас, но и в другите лечебни заведения.

Що се отнася до привилегиите имаше такава идея и по темата сме разговаряли със зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян. Идеята беше много добра да бъдат привлечени специалисти от други градове на страната, като тук им се предоставят квартири и други удобства, за да могат да работят в системата на здравеопазване на община Бургас, но за момента тази идея все още не се е осъществила. Вероятно има причина, която спира реализацията й ", каза д-р Борисов.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nedostig-na-specialisti-v-Medicinski-Centur-1-Burgas-450165
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.