Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нов фестивал започва днес в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:17 / 23.08.2013Коментари ()852
©
В богатия фестивален календар на Бургас се включва нов фестивал, този път свързан с Атанасовско езеро, птиците и солта. Фестивал, който провокира интересът на гражданите и гостите на Бургас, както и на участниците в природозащитната бригада на БДЗП към лагуната Атанасовско езеро и важността от нейното опазване за хората и птиците. Това е Фестивалът на солта, който ще започне днес от 16 часа и ще продължи до 21 ч.

Първото издание на Фестивала през 2013 г. е посветено на основния продукт, който се добива в лагуната - солта, различното ѝ приложение за храна, здраве, забавление, козметика, изкуство. Какво представлява солта и от какво е съставена, защо е важно да продължи да се добива в Атанасовско езеро и как това е свързано с птиците ще научат участниците.

Фестивалът ще се проведе на брега на лагуната - в Южни солници, до администрацията на "Черноморски солници" АД. Ще бъде еднодневен, но разнообразен и тъй като е свързан с природата, организаторите искат да намалят въглеродния отпечатък при организирането му и призовават гостите да дойдат до там като велосипедисти, пешеходци, даже и сърфисти и само ако наистина се налага да ползват автомобил.

Всички участници, ще бъдат топло и по български посрещнати с хляб, сол и мерудия.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nov-festival-zapochva-dnes-v-Burgas-450043
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.