Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Карнобат ще бъде домакин на "Балкански фестивал на изкуствата"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:50 / 18.08.2013Коментари ()464
Карнобат ще бъде домакин на "Балкански фестивал на изкуствата". Провеждането на престижната международна проява стана възможно, след като кметът на общината Георги Димитров подписа договор с Министерството на регионалното развитие за създаване на иновативно културно събитие.

Чрез Националното сдружение на общините, чуждестранни посолства и партньори от съседни страни ще се търси широко представителство на балканските страни във фестивалните дни. Първата община, която ще получи покана за участие във фестивала е Хайраболу Турция, с която Карнобат има повече от приятелски отношения.

Философията на "Балкански фестивал на изкуствата" е да даде възможност на непрофесионални младежки ансамбли, състави, формации и групи да покажат най-доброто от традиционния фолклор и изкуствата на своите страни.

По време на първото издание на фестивала освен в сферата на фолклора гостите ще се изявяват и като кулинари, т.е ще бъде представена и кухнята на страните участнички.

За второто издание домакините от Карнобат възнамеряват да покажат едни по-модерни измерения на националните традиции на страните съседи, т.е участниците да покажат чрез концерти, хепънинги и изложби как са се развили изкуствата при тях през годините.

Идеята е ‘Балкански фестивал на изкуствата" да превърне улиците, площадите и парковете на града домакин в една голяма сцена.

Кметът Георги Димитров и екипът му се надяват с фестивалът да се превърне в културна запазена марка, с която Карнобат ще се представя пред света, ще привлече вниманието на много чуждестранни гости и ще носи носи гордост на гражданите си.

За осъществяването на проявата са осигурени 523 271,39 лв.

Проектът "Подготовка и провеждане на иновативно културно събитие "Да съживим традициите в Карнобат" е по Приоритетна ос 1: "Устойчиво и интегрирано градско развитие", Oперация 1.1: "Социална инфраструктура" по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/1.1-10/2010 "Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития".


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Karnobat-shte-bude-domakin-na-Balkanski-festival-na-izkustvata-449271
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.