Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Полицай от Царево получи приза "Полицай на месеца" за юли
Автор: Екип Burgas24.bg 13:30 / 16.08.2013Коментари ()681
©
Полицай на м. юли в поредната церемония, провела се с участието на зам.-директора на ОДМВР - Бургас комисар Калоян Калоянов стана старши полицай Недко Георгиев - служител в "Охранителна полиция" при Районно управление "Полиция" - Царево. Полицай Георгиев е отличен за това, че в резултат на бързите му и адекватни полицейски действия е неутрализирал извършването на серия от взломни кражби на парични суми от кафе-машини, монтирани в Царево.

Преди броени седмици Недко Георгиев и колегите му от крайморското управление получили сигнал за поредна кражба от кафе-машина, осъществена в тъмната част на денонощието, като собственика й дал относително точно описание на двамата извършители и на колата, с която се придвижвали. Няколко часа по-късно, след приключване на полицейската смяна, старши полицай Георгиев с личния си автомобил забелязъл двамата извършители, разпознал ги и предприел преследване, като паралелно с това алармирал колегите си от Районни управления "Полиция" - Царево, Приморско и Созопол за извършване на заградителни мероприятия и спиране на съмнителния автомобил.

Близо половин час служителят на реда преследвал мъжете и давал информация за местоположението им, като на територията на Черноморец, автомобила е спрян, а извършителите на кражбата от монетника на кафе-машината задържани. Спрямо тях са образувани досъдебни производства за извършени общо четири кражби от кафе-машини, като цялостното документиране на престъпната им дейност продължава.

Служителят бе отличен лично от зам.-директора на ОДМВР - Бургас - Комисар Калоян Калоянов, който му връчи почетна грамота и го награди с «обявяване на благодарност» и индивидуална парична награда в размер на 100 лв., подчертавайки изрично че извършените от старши полицай Недко Георгиев действия са пример за младите полицейски служители, стартиращи работата си в системата на МВР.

Според комисар Калоянов : "Десет годишния стаж на служителя от Районно управление "Полиция" - Царево е оказал голямо влияние за постъпката му, благодарение на която са задържани поредните, престъпили закона лица. Отчитайки факта, че полицейските действия са предприети в извънработно време и то след нощна смяна, инициативата на старши полицай Георгиев е повече от ценна, тъй като това доказва че работното време на служителите на реда не се ограничава в стандартните граници от 08.00 до 17.00 ч., а полицаят е винаги на работа и следи за гарантиране спокойствието и сигурността на гражданите".

При получаването на почетната грамота старши полицай Недко Георгиев благодари на своите колеги за екипната работа, тъй като е убеден, че полицейския труд съвместява усилията на всички служители и показва нивото на професионализъм и умения, придобити през годините. Полицай Георгиев благодари персонално и на Началника на крайморското управление, в което е започнал работа през януари 2004 год. - главен инспектор Красимир Киров, като се ангажира и за в бъдеще да поддържа високо ниво на професионализъм, за да може Районно управление "Полиция" - Царево да се отличи отново с титлата "Полицай на месеца".

Старши полицай Недко Георгиев има почти десет годишна кариера в системата МВР, като винаги е работел в сектор "Охранителна полиция" към Районно управление "Полиция" - Царево. Семеен е с едно 5-годишно момченце, което противно на очакванията на баща си иска да стане огнеборец, а не полицай.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Policai-ot-Carevo-poluchi-priza-Policai-na-meseca-za-yuli-448997
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.