Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Гледаме "Кармен от Факултето" в Летния театър
Автор: Екип Burgas24.bg 09:50 / 14.08.2013Коментари ()769
© Burgas24.bg
Днес, в Летния театър от 21.00 часа, прочутият фолклорен ансамбъл "Нешънъл арт" с художествен ръководител емблематичната Нешка Робева, ще изнесе пред бургаската публика най-новия си спектакъл "Кармен от Факултето".

В главната роля на "Кармен от Факултето" ще се превъплъти талантливата Галина Маринова, "Съдбата" ще бъде представена от Елена Карасева, а Любовта - Боряна Гинева. Музиката е едно смело съчетание между най-популярните арии на "Кармен", използвайки музиката на Бизе, групите "Де Падре", "Трансформейшън" и различни преработки на циганки и български фолклор.

В танцовия състав участват 36 момичета и момчета, които са изцяло посветени на популяризирането на българския и балкански фолклор от 2000-та год. Спектакълът, който атрактивната трупа поставя на сцена се радва на нестихващ интерес, както от страна на възрастни, така и на невръстни деца и малчугани. Фолклорната сценография, в която са магично преплетени игрите на съдбата, подлите удари под кръста, гергьовденските празници, криворазбраното законовластие и силата на циганската любов впечатлява, както българи, така и чужденци.

Спектакълът "Кармен от Факултето" се играе на сцената на Летен театър в град Бургас, подкрепяйки кандидатурата на най-добрия български град за живеене за европейска столица на културата през 2019 г.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Gledame-Karmen-ot-Fakulteto-v-Letniya-teatur-448581
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.