Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БАБХ-Бургас бракува стотици килограми храни
Автор: Екип Burgas24.bg 14:11 / 13.08.2013Коментари ()805
© Burgas24.bg
Масови са проверките на инспекторите от областната дирекция по безопасност на харните в Бургас за качеството на предлаганите в магазинната мрежа месни, млечни и рибни продукти. Това каза Етери Затикашвили от бургаската дирекция. От май до сега са бракувани 256 килограма риба, продавана от крайпътни търговци, което особено през летните месеци е често срещано по морето. В тези импровизирани улични обекти не са спазени най-малкото условията за съхранение и предлагане на рибата.

"Бракувани са сладкарски изделия, млечни поризведения и месо. Това в повечето случаи са изделия, които се предлагат в обекти които не са регистрирани по Закона за храните и които не са контролирани. При една такава проверка обекът се затваря и санкционира, а продуктите се изземват, бракуват със съставяне на акт. Все още има случаи, когато в хранителни обекти се предлагат продукти с изтекъл срок на годност или пък поради неправилно съхранение са с влошени и небезопасни качества ", каза Затикашвили.

В Бургаско да помагат на колегите си са командировени служители от областните дирекции в Сливен и други от вътрешността на страната. Те са командировани в курортните общини като Созопол, Поморие и Несебър.

В Несебър в почивните дни работи и открита пиремна за получаване на сигнали. Затикашвили посъветва почиващите при всяко съмнение да сигнализират експертите. Това може да стане на горещия телефон в централата на Агенцията по храните, както и в регионалните дирекции.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/BABH-Burgas-brakuva-stotici-kilogrami-hrani-448499
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.