Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Голям интерес за сватби между чужденци в Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 10:21 / 13.08.2013Коментари ()849
© Impact Press Group
Туристи от чужбина и българи, живеещи извън граница все по-често избират Несебър за сключване на църковен и граждански брак и подновяване на брачни клетви. Това сподели кмета на общината Николай Димитров.

Най-предпочитаното място за този вид събития е митрополията Успение Богородично в стария град, където още от месец май над 30 двойки са си казали заветното "да" за първи или пореден път. Сред тях са туристи от Англия, Германия, Русия, Армения, Дания.

"Интересът действително това лято е много голям. Ние сме разработили специален маршрут, а заради множеството постоянно живеещи в общината руски и английски граждани направихме и рекламен филм за този вид сватбен туризъм. Изготвени са маршрути за двойките, но все още не е докрай разработен дългосрочен проект, защото е свързан с много сертификати", допълни Димитров.

Той припомни, че в началото на 2013 година Несебър стана домакин на Световен симпозиум на сватбените фотографи. Подобен форум с участници от над 12 държави ще се състои и в края на тази година.

Източник: Дарик



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Golyam-interes-za-svatbi-mezhdu-chuzhdenci-v-Nesebur-448416
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.