Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Карай по-бавно, живей по-дълго". За това призоваха български и чужди водачи деца от Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 12:40 / 09.08.2013Коментари ()863
© Burgas24.bg
Деца раздаваха на водачи и пешеходци в курорта Слънчев бряг стикери и балони с призива "Карай по-бавно, живей по-дълго". В инициативата тази сутрин участие взеха 50 деца от детската градина "Слънце" в Слънчев бряг.

Десетки водачи получиха стикери с надпис "Аз съм внимателен шофьор" и други с логото на кампанията, които могат да залепяни на стъклата на автомобилите. Пешеходците пък получиха балони с призива на български и английски.

Акцията се проведе на най-натоварената улица в курорта Слънчев бряг и бе по инициатива на Лайънс клуб Несебър и "Обществен дарителски фонд - област Бургас". Организаторите на кампанията предвиждат серия от събития, обвързани с темата за по-внимателното шофиране. По този начин те приканват българите, както и туристите посетители на българските курорти, да бъдат по-съобразителни и да не забравят да спазват правилата за движението по пътищата. Кампанията ще продължи и през месец септември в град Несебър.

На 12.07.2013 инициативата продължава със специално обучение за децата на правилата за движение по пътищата, проведено от експерта Цветелина Рандева. В края на обучението ще се проведат интерактивни игри на същата тематика, където децата ще могат да затвърдят своите знания.

Проектът на Лайънс клуб реализира своите идеи благодарение на проведения Дарителски кръг, организиран от "Обществен дарителски фонд -
Област Бургас".



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Karai-po-bavno-zhivei-po-dulgo-Za-tova-prizovaha-bulgarski-i-chuzhdi-vodachi-deca-ot-Nesebur-447778
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.