Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
15 състава ще участват в бургаския Международен фолклорен фестивал
Автор: Екип Burgas24.bg 11:22 / 07.08.2013Коментари ()1045
©
От 19 до 23 август Бургас отново ще е домакин на най-стария у нас Международен фолклорен фестивал. В новото издание към днешна дата са се записали състави от България, Турция /един от Истанбул и един от Анадола/, Босна и Херцеговина, Словакия, Полша, Египет, Индонезия, Гърция, Хърватска, Сърбия, Италия, Грузия /един от Поти и един от Батуми/. Още се очаква потвърждение от фолклорна формация на бесарабските българи, за да станат участниците общо 15.

Събитието всяка година пълни Летния театър и е голяма атракция за бургазлии и гостите на града, особено дефилето по главната улица. Община Бургас пък винаги се старае да бъде добър домакин и готви приятна изненада за всички състави - посещение на Фестивала на пясъчните скулптури и изложбата с антични съкровища в Казиното.

Програма:

19.08.2013 г.

17.30 ЧАСА
ДЕФИЛЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ ВЪВ ФЕСТИВАЛА
От площад "Тройката" - по ул. "Александровска" - представяне на площада пред Общината - бул. "Богориди" - Морска градина - Летен театър.

20.00 часа
ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА 41-ВИ МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ
Летен театър

През всяка от следващите вечери /20 - 23 август/ от 20.00 часа фолклорните състави ще демонстрират уменията си пред бургаската публика в Летния театър.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/15-sustava-shte-uchastvat-v-burgaskiya-Mezhdunaroden-folkloren-festival-447307
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.