Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изобретиха лепенка против високо кръвно
Автор: Екип Burgas24.bg 11:03 / 06.08.2013Коментари ()872
©
Кожна лепенка срещу високо кръвно налягане може да намали съществено смъртните случаи от инфаркт и инсулт, пише в. "Daily Express".

Революционната "превръзка", която се сменя всекидневно, ще подобри контрола над общото състояние на организма и ще намали риска от редица заболявания. Тя е първото подобно средство в света и е разработена от японската фирма Nitto Denko.

Лепенката е подходяща за поставяне върху ръката, гърдите или шията. Тя освобождава лекарството бизопролол. За разлика от традиционните хапчета срещу високо кръвно налягане, то не предизвиква колебания в стойностите на кръвното налягане.

Новото средство е одобрено за употреба в Япония. Клиничните изпитания са показали, че лепенката поддържа стабилни стойности на кръвното налягане през 24-часов период от време. Това е важно, тъй като кръвното налягане може да се повишава или спада в различни часове на деня и нощта.

От японската компания, разработила лепенката, смятат, че тя не само ще подобри контрола на кръвното налягане, но и ще помага на пациенти, които имат проблеми с приемането на хапчета, тъй като до десет процента от възрастните хора страдат от дисфагия - проблеми с преглъщането в резултат на заболяване или травма. Също така много пациенти забравят дали са изпили предписаните им таблетки.

Източник: БТА



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Izobretiha-lepenka-protiv-visoko-kruvno-447095
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.