Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Очакваме ръст на руските туристи у нас
Автор: Екип Burgas24.bg 08:31 / 03.08.2013Коментари ()873
© Burgas24.bg
През тази година броят на туристите от Русия може да се увеличи с до 30%, каза в Провадия зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Бранимир Ботев. Той уточни, че преди две седмици е издадена 300-хилядната виза. За сега ръстът на тези туристи е над 17% и не е изключено да достигне до 30, посочи Ботев. Той каза още, че на германския пазар се регистрира лек спад с около 7-8% на желаещите да почиват у нас.

Сезонът върви много добре, коментира Ботев. Той подчерта, че браншът е доказал, че може да се справя прекрасно и без държавата. Зам.-министърът допълни, че започва разработването на нова стратегия за развитието на българския туризъм. Той посочи, че в момента има някакъв документ, който е със срок на действие четири години, като последната е настоящата.

Според Ботев бъдещата стратегия трябва да бъде поне за 15 години. Нов конкурс за национално лого не може да има, каза още зам.-министърът. По думите му, ако държавата се откаже от направеното, трябва да възстанови парите на ЕС.

Зам.-министър Ботев участва в дискусия за развитието на туризма в Провадия в рамките на кампанията "Чудесата на България", допълва БТА. В разговора участва и министърът на културата Петър Стоянович. Освен всичко друго, културата е икономика и професионално поднасяне на продукта, посочи министър Стоянович. Той допълни, че през есента ще започне разговор с историците и археолозите, за да се уточни дали да продължи практиката да се дават по малко пари за най-различни обекти или да се определят приоритетни, които да получат по-сериозно финансиране. Освен това ще има среща и с представителите на общините, каза Стоянович.

Според него трябва да бъдат уточнени подробности около делегираните финансови потоци към различните институции. В отговор на въпрос Стоянович посочи, че при актуализацията на държавния бюджет за тази година министерството, което оглавява, няма да получи повече средства. Той изрази надежда, че въпреки това няма да има финансови затруднения за културните институти в страната.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ochakvame-rust-na-ruskite-turisti-u-nas-446549
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.