Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
НИМХ: Утре ни очакват максимални температури до 33°
Автор: Екип Burgas24.bg 17:30 / 31.07.2013Коментари ()547
© Burgas24.bg
През нощта все още на отделни места, главно в централните и източните райони от страната ще превалява дъжд, но с тенденция до сутринта валежите да спрат. Облачността ще е разкъсана, над по-голямата част от страната през деня намаляваща до слънчево време. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. 

Северозападният вятър ще отслабне, в Източна България ще се ориентира от север-североизток и ще бъде предимно умерен. Максималните температури ще са между 28° и 33°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна и на отделни места по крайбрежието ще превали краткотрайно. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максимални температури - до 26°-28°. Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове, когато на отделни места ще превали краткотрайно. Вятърът ще е от север, умерен, по високите и открити части до силен. Максимална температура на 1200 метра: 19°-20°, на 2000 метра - около 13°.

В петък ще е предимно слънчево; на отделни места ще се развие купеста облачност; превалявания са малко вероятни. Вятърът в Източна България ще отслабне. През почивните дни ще е слънчево; температурите бавно ще се повишават.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/NIMH-Utre-ni-ochakvat-maksimalni-temperaturi-do-33-446104
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.