Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Очакват ни горещини през целия август
Автор: Екип Burgas24.bg 09:08 / 29.07.2013Коментари ()757
© Burgas24.bg
Тази година през август се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за равнините е между 21° и 24°, за високите полета - между 18° и 20°, а за планините - между 12° и 16°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10° и 15°, а най-високите - между 34° и 39°. Това е прогнозата за времето през август на Красимир Стоев от НИМХ към БАН.

Месечната сума на валежите ще бъде под нормата, която за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието - между 20 и 35 л/кв.м, а за планинските райони - от 50 до 80 л/кв.м.

През по-голямата част от първото и второто десетдневие на август над страната ще преобладава слънчево и горещо време. Временни увеличения на облачността и условия за краткотрайни превалявания ще има около 2-ри, 8-ми и 16-ти август. Временно понижение на температурите ще има в началото на месеца, след което те отново бързо ще се повишат.

През третото десетдневие температурите постепенно ще се понижат. Атмосферата ще е по-неустойчива и в началото на периода, около 25-ти и в края на месеца има повишена вероятност за превалявания.

В началото на месеца продължителността на деня е 14 ч. и 28 мин. В края на месеца продължителността на деня е 13 ч. и 12 мин.

Фазите на Луната през месеца са: 7 август - новолуние, 14 август - първа четвърт, 21 август - пълнолуние, 28 август - последна четвърт.

През август промените на времето са редки - то е предимно слънчево и горещо. Валежите намаляват и се обособява климатично засушаване, характерно за втората половина на лятото. Едновременно с това намалява вероятността за гръмотевични бури и градушки. Температурите са високи и на много места рекордите са около и над 40°. Често към края на август настъпва чувствителна промяна на времето - нахлува доста хладен въздух, температурите се понижават чувствително и времето се преобразува от летен към есенен тип.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ochakvat-ni-goreshtini-prez-celiya-avgust-445499
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.