Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт
Автор: Екип Burgas24.bg 09:04 / 16.07.2013Коментари ()595
©
Днес през страната ще премине размит студен атмосферен фронт. Ще има временни увеличения на облачността и на места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд, в североизточните райони придружен от гръмотевици. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. Ще духа умерен северозападен, в Източна България - север, североизточен вятър и с него ще проникне по-хладен въздух. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса и преобладаващите максимални ще бъдат между 24° и 29°. 

Над Черноморието облачността ще се увеличи и на много места ще превали, главно по северното крайбрежие и ще прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 23°-25°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра - около 10°.

Атмосферното налягане е близко до средното за юли - след обяд ще започне да се повишава.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Dnes-prez-stranata-shte-premine-studen-atmosferen-front-443346
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.