Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаски детски хор очарова Словакия
Автор: Екип Burgas24.bg 14:32 / 12.07.2013Коментари ()518
Общинският хор "Милка Стоева" към Младежки културен център - Бургас се завърна от Словакия, където взе участие в световна среща за юноши. Събитието е част от програмата на град Кошице, който е европейска културна столица за 2013г., заедно с Марсилия. През цялата година в словашкия център се провеждат разнообразни събития в областта на културата, изкуството, спорта и образованието. В града различни националности и култури представят традиционни и нетипични обичаи и ритуали.

Бургаските хористи посетиха младежката среща, посветена на "150 годишнината от създаването на "Matice Slovenskеj" и 1150 години от пристигането на мисионерите Кирил и Методий". Талантливите деца взеха участие в множество концерти в Кошице и околността. Българските музиканти се откроиха със своето представяне сред пъстрото разнообразие от национални и нетрадиционни танци и песни. С удивителни аплодисменти публиката посрещна "Химн на Кирил и Методий". Непрестанни овации съпровождаха изпълненията на български фолклорни песни, сред които: "Ерген деда", "Бре, Петрунко" и други.

Детският хор към Община Бургас се докосна до еуфорията на голямото културно мероприятие. Талантливите деца си пожелават това да се случи и в родния им град Бургас през 2019-та година. Всички те са убедени, че бургазлии имат качествата да постигнат по-успешни и знаменателни преживявания.



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Burgaski-detski-hor-ocharova-Slovakiya-442836
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.