Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дарители помагат на проекти за социална промяна
Автор: Екип Burgas24.bg 16:11 / 05.07.2013Коментари ()508
На 09.07. 2013г. от 17:30 часа в зала "Георги Баев" на КЦ "Морско казино" ще се проведе за първи път "Дарителски кръг - За област Бургас", организиран от "Обществен дарителски фонд - област Бургас". Форматът дарителски кръг е създаден от Фондация "Работилница за граждански инициативи" през 2012 г. и е вдъхновен от опита на финансиращата мрежа във Великобритания ( The Funding Network), която от 2002 година насам обединява индивидуални дарители за финансиране на проекти за социална промяна. Дарителският кръг дава възможност за директен контакт между организациите, набиращи средства и дарителите. Поканени са Областният управител на област Бургас- Павел Маринов, кмета на Община Бургас - Димитър Николов, както и представители на бизнеса. Всички те ще обединят своите ресурси, за да подкрепят няколко предварително одобрени проекта, които са важни за местните общности.

А именно:
- "Да помогнем на децата от Детски център "Св. Николай Чудотворец" -гр. Бургас да опознаят лагуната Атанасовско езеро ." - Проектът включва опазване на езерото и неговото биоразнообразие, както и социална адаптация и интеграция на деца с увреждания.
- "Карай по- бавно, живей по-дълго!" - Клуб "Лайънс Несебър" отправя послание "Пази детето!". През летния сезон, когато движението по пътищата е много натоварено е хубаво да се напомни на всички участници да внимават.
- "Да научим децата от днес, да играят игрите от вчера!" - Сдружение "Младежки глас" цели да предотврати заседналия на чин на живот и да покаже на децата, че няма по-ценно от игрите навън с приятели.По този начин се стимулира тяхното психическо развитие и физическа активност.
- "Лятна творителница за кукли" - Проекта цели предотвратяване социалната изолация на деца, отглеждани в семейства с домашно насилие, деца лишени от родителска грижа, деца от социално слаби семейства и талантливи деца чрез включването им в групи за съхраняване и опазване на народните традиции, насърчаване на инициативността, творчеството и осмисляне на свободното им време, както и създаване на възможност за социална, толерантна и личностна адаптация и реализация.
- Подобряване и изграждане на спортни площадки в детските градини и училищата на територията на гр. Бургас - ДФК "Звездичка" влага много любов и професионализъм в работата си. Основна цел за развитието и осъществяването на това е да се осигурят добри условията за игра в детските градини и училищата.

"Обществен дарителски фонд- област Бургас" насърчава сътрудничеството между органите за местното самоуправление, нестопанските организации и бизнеса за устойчиво местно развитие. Основното послание, което искаме да предадем, е, че заедно можем да сътворим промяната, която искаме да видим!



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Dariteli-pomagat-na-proekti-za-socialna-promyana-441625
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.