Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изпепеляваща жега обхвана щатите, температурите достигат 49 градуса
Автор: Екип Burgas24.bg 11:11 / 30.06.2013Коментари ()711
© Burgas24.bg
Изпепеляваща жега обхвана западните американски щати. През уикенда метеоролозите очакват температури до 49 градуса във Финикс и Лас Вегас. Здравните власти предупредиха хората да бъдат изключително внимателни, когато излизат навън и когато извеждат домашните си любимци. Рисковете са не само обезводняване и топлинен удар, но и изгаряния от асфалта и бетона.

Гореща вълна, която се очаква да повиши температурите до 49 градуса по Целзий във Финикс и Лас Вегас през уикенда, обхвана американските западни щати. Жегата е толкова жестока, че пазачите в зоопарка във Финикс поливат с маркучи с вода слоновете и хранят тигрите със замразена риба, а шерифът в местен затвор раздава на затворниците сладолед.

В Долината на смъртта в Калифорния термометърът е показвал почти 50 градуса и се очаква да достигне 54 градуса през уикенда - малко под рекорда от 57 градуса отпреди век, който е най-високата температура, измервана някога на Земята. Горещините ще продължат и в понеделник и вторник. Те създават проблеми за авиокомпаниите, защото високите температури правят по-трудно излитането на самолетите, особено по-малките турбовитлови. Горещият въздух е разреден и намалява тягата, така че самолетите имат нужда от по-дълги писти за излитане и трябва да носят по-малко товар и гориво.

Националната метеорологична служба съобщи, че във Финикс температурата в петък е достигнала 47 градуса, а за уикенда се прогнозират 49 градуса. Местният рекордът е 50 градуса. Очакват се високи температури и в щатите Юта, Уайоминг и Айдахо.



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Izpepelyavashta-zhega-obhvana-shtatite-temperaturite-dostigat-49-gradusa-440653
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.