Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Направиха първа копка по проект за пречиствателна станция в община Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 12:52 / 20.06.2013Коментари ()801
Кметовете на Несебър и Поморие дадоха старт на проекта за разширение и модернизация на ПСОВ Равда, в който Община Поморие участва като асоцииран партньор. Новата пречиствателна станция ще събира и пречиства отпадните води на агломерация Несебър - Слънчев бряг - Равда, като в нея ще се заустват и отпадните води на поморийските градовете Ахелой и Каблешково. Стойността на проекта е 98 млн. лв.

На церемонията по стартиране на строителните дейности присъстваха началникът на отдел "Мониторинг и докладване" към МОСВ - Спиридон Александров, представител на ВиК Бургас, кметът на Община Несебър Николай Димитров, кметът на Община Поморие Иван Алексиев, ръководителят на проекта и зам.-кмет на Община Несебър - Виктор Борисов.

"Проектът за заустване отпадните води на Каблешково и Ахелой е изключително важен за нас. Той гарантира на жителите на Ахелой чисто море и плаж, което е предпоставка градът да се развива като добра туристическа дестинация в община Поморие. Благодаря на кмета на община Несебър за доброто сътрудничество" - каза кметът Иван Алексиев.

Според българското законодателство, след като приключи разширението и модернизацията на пречиствателната станция тя ще бъде предадена за експлоатация на ВиК дружеството в Бургас, което ще бъде оторизираният оператор и ще се грижи за експлоатацията и поддръжката на съоръженията.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Napraviha-purva-kopka-po-proekt-za-prechistvatelna-stanciya-v-obshtina-Nesebur-438913
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.