Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Украинските деца с изгаряния по ходилата вече са добре и вероятно днес ще бъдат изписани
Автор: Екип Burgas24.bg 09:12 / 19.06.2013Коментари ()731
© btv
Украинските деца, които бяха приети с изгаряния по ходилата вчера в Бургаската болница са добре и днес вероятно ще бъдат изписани, предаде репортер на Burgas24.bg. Децата са останали в болницата за наблюдение, състоянието им не е тежко, но се налага да останат още малко под лекарски контрол.

В понеделник в болницата са постъпили с оплаквания за изгаряния на ходилата общо 22 момичета на възраст от 11 до 14 години, придружавани от ръководителка. Те са разказали, че са се изгорили, докато танцували на гореща сцена. Момичетата са от танцов ансамбъл от Украйна, дошъл да вземе участие в детски фестивал в Несебър.

15-те са били със съвсем леки изгаряния на части от краката. Те са превързани и освободени още същия ден. Останалите 7 са останали във Второ хирургично отделение, тъй като са имали по-големи мехури на ходилата, което наложило да бъдат превързани. Мехурите вече са изчезнали, състоянието им е добро, децата са контактни, но изпитват дискомфорт, тъй като трудно се придвижват.

Днес ще им бъде направена още една превръзка и ако състоянието им позволява, вероятно ще бъдат изписани, смятат лекуващите лекари.




Още по темата: общо новини по темата: 2
19.06.2013 »
18.06.2013 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ukrainskite-deca-s-izgaryaniya-po-hodilata-veche-sa-dobre-i-veroyatno-dnes-shte-budat-izpisani-438617
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.