Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ДПС депутат: Протестиращи са палили турското знаме ДПС-Бургас. Очевидци: Нямаше такова нещо
Автор: Екип Burgas24.bg 10:30 / 08.06.2013Коментари ()1045
Протестиращи са скандирали "Долу ДПС!" и " Не на турците в изпълнителната власт!" и са запалили турското знаме. Това съобщи тази сутрин народният представител от ДПС Хюсеин Хафъзов. Според Хафъзов протестиращите са били от НФСБ. Първоначално те са провели протест през сградата на общината, а по късно около 50 души са се отделили и са отишли пред офиса на ДПС. Хафъзов допълни, че не е бил пряк очевидец на събитията, тъй като в късният следобед вчера в офиса на областното ръководство на партията е била само една от сътрудничките на младежкото движение. Народният представител каза, че по време на инцидента е бил в Айтос на празника "Славееви нощи". Той допълни, че приема възможността дадена от закона за протест и изразяване на мнението, но напълно неприемлив е факта на запалване на един от националните символи - знамето на наша съседна държава. За паленето на турското знаме бих казал, че ако целта е да се детронира полумесеца и звездата, добре е да се знае, че Бог ги е поставил на възможно най-високо място на небосвода. Недостижими са за "Националния фронт за спасение на България" и ще са си там докато Той реши. Не зная какво са целели с този палеж на знамето. Ако целта им е била послание към Република Турция аз няма как да бъда щастлив, докато мои български съграждани по какъвто й да е повод оскверняват чужда светиня на страна, която е наша съседка, съюзник и приятел. Такова действие може да се изтълкува като екстремизъм, но какъв точно по вид екстремизъм ми е трудно да определя", каза Хафъзов. На въпрос къде е било турското знаме, той каза ,че протестиращите са го носили със себе си. Той допълни ,че за него е неразбираемо защо протестът е бил точно пред офиса на областното ръководство на ДПС.

"Ние сме българска партия и защо трябва тази демонстрация с палежа на турското знаме да се случва пред офиса на една българска партия?", каза още Хафъзов.Той допълни, че не са подавали писмен сигнал в полицията за инцидента, но са се обадили по телефона.

Дежурните в община Бургас съобщиха, че вчера пред община действително е имало протест на няколко души, които са били не повече от десет и които са се разотишли. От там допълниха, че не знаят за подобен инцидент. 

От партия НФСБ категорично отрекоха да имат нещо общо с подобна проява и по-късно ще очакваме тяхното становище.

Проверка в МВР-Бургас показа, че е получен сигнал при дежурните около 18:00 часа. На място са изпратени полицаи, които не са установили струпване на хора. Очевидци от съседните магазини са заявили, че са видели само група младежи между 10-15 души, които само са преминали по улицата пред офиса на партията, но нищо повече.


Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/DPS-deputat-Protestirashti-sa-palili-turskoto-zname-DPS-Burgas-Ochevidci-Nyamashe-takova-neshto-436713
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.