Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тони Димитрова е лице-посланик на инициативата за почистването на парк "Странджа"
Автор: Екип Burgas24.bg 17:28 / 05.06.2013Коментари ()804
©
Бургаската певица Тони Димитрова е лице-посланик на инициативата за почистването на Парк Странджа, което ще се проведе на 8 юни. С екоинициативата ще се отбележи Националния ден на Природните паркове и 80-тата годишнина на Защитените територии в България.

Екоакцията се организира от Дирекцията на Природен парк Странджа, със съдействието на общинските администрации в Царево и Малко Търново и Държавните Горски стопанства в Малко Търново, Царево, Кости, Звездец и Ловнoто стопанство в с. Граматиково.

Почистването ще се съсредоточи основно по Черноморското крайбрежие на Парка - плажовете, които не са отдадени на концесии; Защитена местност Марина река - Живият музей на Терциерна Европа; Природна забележителност в м. Свети Илия; м. Босна; м. Даскалите м. Бялата вода, м. Церът- землището в с. Българи.

Предвиден е и пешеходен преход с почистване по границите на най-старата защитена територия в България - резерват Силкосия, обявена през 1933 г.. Маршрутът включва и местността Триъгълника - нестинарския параклис Св. Илия - село Кости.

Отбелязването на 80-годишнината на Защитените територии ще стане с презентация за предизвикателствата пред ПП Странджа в с. Кости. Предвидена е и дискусия сред доброволците, включили се в почистването, за настоящето и бъдещето на защитените територии.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Toni-Dimitrova-e-lice-poslanik-na-iniciativata-za-pochistvaneto-na-park-Strandzha-436294
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.