Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Айтос с кампания против тютюнопушенето
Автор: Екип Burgas24.bg 09:46 / 30.05.2013Коментари ()745
©
Здравният медиатор Велчо Михалев се включва в кампания на гражданска инициатива "България без дим", посветена на Световния ден без тютюнопушене 31 май. Целта на кампанията е да се привлече вниманието на широката общественост, приоритетно на младите хора и се обърне специално внимание върху вредните ефекти на тютюневия маркетинг върху свободния избор на поведение. Посланието на инициативата е да се покаже голямото негативно влияние на тютюна върху здравето на хората с оглед мотивиране на непушачите да не пропушат и повлияване на тези, които пушат да спрат.

Тютюнопушенето е поведенчески фактор с изключително неблагоприятни здравни последици. Научните данни сочат, че тютюнопушенето и пасивното пушене са пряк или косвен фактор за развитието на над 25 тежки заболявания и преждевременна смърт в активна възраст.

Доказано е, че ако тютюнопушенето не започне в ученическа възраст, вероятността това да се случи по-късно е много по-малка, шансът за отказване от цигарите на възрастен пушач е толкова по-малък, колкото по-ранна е била възрастта на пропушване.

Кампанията ще достигне до айтоската общественост чрез многобройните плакати и стикери, разпространявани в града, както и консултации в кабинета на Здравния медиатор с желаещи да се откажат от вредния си навик. Тя ще продължи до 31 май под мотото "Ти нямаш нужда от тях. Те имат нужда от теб." Всеки пушач, който се включи в нея, ще стане част от идеята, че и без цигарения дим могат да бъдат съхранени огънят и забавлението в човешкия живот.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/V-Aitos-s-kampaniya-protiv-tyutyunopusheneto-435124
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.