Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Имигранти играха хора и ръченици в сърцето на Странджа
Автор: Екип Burgas24.bg 08:54 / 30.05.2013Коментари ()1048
©
Имигранти от Руската федерация, Казахстан, Киргизстан, Армения, Далечния Изток, Сибир и Башкирия играха хора и ръченици в сърцето на Странджа планина. На организираната от ИЦИ-Бургас екскурзия с цел запознаване на имигрантите с българските народни традиции днес чужденците имаха възможност да се докоснат до магията на българското народно творчество, родено и съхранено в пазвите на една от най-вълшебните български планини.

50 чужди граждани, които легално пребивават у нас се потопиха за ден в атмосферата на 300-годишна странджанска къща, видяха старата църква и залепеното до нея килийно училище, присъстваха на традиционна странджанска седянка, която завърши с общи хора и ръченици както и с изпълнението на химна на Странджа планина "Ясен месец". Екскурзиантите имаха възможност да опитат манов мед, странджански зелник и кисело мляко.

Целта на посещението, което беше под надслов "Празник на българските традиции" е да се запознаят имигрантите с историята и традициите на българския народ с цел по-бързото им интегриране в българското общество. То беше организирано в рамките на проект "Укрепване и развитие на дейността на информационните центрове за имигранти на МОМ в градовете София, Пловдив и Бургас".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Imigranti-igraha-hora-i-ruchenici-v-surceto-na-Strandzha-435090
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.