Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Автомобилна администрация" Бургас съставила близо 60 акта на турски превозвачи
Автор: Екип Burgas24.bg 12:16 / 16.05.2013Коментари ()1808
© Impact Press Group
Между 50 и 60 акта са съставени за нарушения на турски превозвачи от дирекция "Автомобилна администрация" Бургас от началото на месеца до сега. Това съобщи Николай Милушев, директор на бургаската автомобилна администрация, която контролира областите Бургас, Ямбол и Хасково. За този период проверки са направени на 450 товарни автомобила. Основно две са най-фрапиращите нарушения, посочи Милушев.

"Едното нарушение се отнася за времената на управление. Другото е за неспазване разрешителния режим, който се ползва на база двустранна спогодба (СЕМТ конвенцията), т.е. - на многостранните разрешителни, с които пътуват турските превозвачи", уточни той.

Тирове през граничния пункт на Малко Търново не преминават, тъй като това е забранено. "Масовият поток е на границата на пунктовете Капитан Андреево и Лесово и маршрутите на тировете са през областите Хасково и Ямбол. Потокът е насочен от Турция към Европа и затова маршрутите са през Хасково, Пловдив, София или Ямбол - Пловдив - София, или към Русе, през Румъния", каза Милушев.

В момента директорът на Автомобилна администрация Бургас пътува към Граничен пункт "Капитан Андреево", за да се запознае на място с обстановката на границата. Българските превозвачи блокираха за втори път и двата пункта - Лесово и Капитан Андреево, заради проблеми при превоза на турска територия.

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Avtomobilna-administraciya-Burgas-sustavila-blizo-60-akta-na-turski-prevozvachi-432785
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.