Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подготвят Централния плаж за лятото
Автор: Екип Burgas24.bg 14:29 / 14.05.2013Коментари ()1020
© Burgas24.bg
Снимка Архив
И тази година община Бургас ще стопанисва Централния плаж в града. В момента се извършва подготовката на плажната ивица за сезона, каза Живко Иванов, който е управител на общинското предприятие "Спортни имоти". Към момента е направено първото обезпаразитяване и дезинфекция на ивицата. През тази седмица ще бъде направено основно почистване и заравняване на пясъка.

"Следващата седмица започваме да оборудваме плажа. В момента пускаме процедура на фирма, която ще осъществява водно-спасителната и медицинската дейност за централния плаж. Надяваме се до 25-о число на този месец да бъдем напълно готови за старта на сезона и още една дезинфекция", каза Живко Иванов.

Той допълни, че в момента се извършва ремонт на една от съществуващите сгради, където ще се помещава медицинския екип и където ще са стаите на спасителите. Водят се и преговори с частна фирма за доставката на 200 нови чадъри, които с останалите от миналата година 150 броя отново ще бъдат поставени за безплатно ползване от жителите и гостите на града. Ивицата на централния плаж е широка и там отново ще има оформени места за спорт. Най-новото игрище ще е за плажен футбол и около него ще изградени 500 седящи места.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Podgotvyat-Centralniya-plazh-za-lyatoto-432425
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.