Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Интересна програма за Нощта на музеите в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:26 / 13.05.2013Коментари ()834
Скромна, но интересна програма са организирали от Регионалния исторически музей /РИМ/ в Бургас за Нощта на музеите, който ще се проведе на 18 май, каза Цоня Дражева, директор на РИМ - Бургас. И четирите експозиции на музея ще са отворени за посещения.

"В археологическия музей от 18,30 часа представяме една много интересна изложба "Магията на керамиката във форми и цветове". В нея представяме историята на най-стария занаят от четвърто хилядолетие преди Христа до 19 век. Това донякъде ще създаде и една различна визия и на самия музей. В 19.00 часа в Етнографския музей започва най-желаното мероприятие, а това е старата бургаска вечеринка, в която приканваме тези, които имат възможност да дойдат с някоя ретро дрешка или шапка на бяло сладко и лимонада. Ще има песни от 20-те и 30-те години, красиви интересни мелодии. Това е едно припомняне за живота на Бургас като град и неговото съзряване с една много красива културна програма. В природонаучния музей ние сме обещали, че освен интересната изложба която е ни е предоставил Русенския музей ще покажем и новооткритите вкаменелости от Горно Езерово. Така публиката след тяхната консервация ще разбере какво притежаваме като палеоложка ценност", каза Дражева.

Тя допълни, че в историческата експозиция изложбите ще са на патриотична тема. Една от експозицията е свързана със 100-годишнината от Балканската война, а другата отразява развитието на музейното дело в Бургас. Тя още веднъж покани хората да посетят експозициите на РИМ в нощта на музеите и непременно да посетят бургаската вечеринка.

"Тези, които се притесняват, че нямат ретро елементи в облеклото си от музея можем да им предоставим. Ще бъде хубаво и весело, ще има красиви песни и музика, а може някой да изтанцува и фокстрот", каза Дражева.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Interesna-programa-za-Noshtta-na-muzeite-v-Burgas-432257
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.