Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Уроци по китайски език стартираха в бургаското СОУ "Константин Преславски"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:19 / 30.04.2013Коментари ()896
©
В края на миналата седмица стартираха уроците по китайски език в бургаското СОУ "Константин Преславски". Те се провеждат от основателката на единствената школа по китайски език в Бургас Менг Лу и по инициатива на директора на училището Мартин Илиев.

Наравно с учениците, миналия петък, той се упражняваше в основите на мандрин, сричаше тоновете, а накрая заедно успяха да проведат 15 секунден разговор. След първия урок Илиев изяви желание да продължи с обучението по китайски, организирано от "Еxperience chinesе".

За момента Менг Лу преподава в смесени групи ученици от 8-ми до 11-ти клас. Учебниците, които се използват са предоставени от Институт "Конфуций" в София. Те са специални издания за България - на български и китайски. Гимназистите с английски могат да ползват английско-китайски учебници, като по този начин затвърждават и другия чуждестранен език, който изучават.

Часовете по извънкласна подготовка по китайски език ще се провеждат всеки петък като времетраенето им е 2 часа. В някои от следващите уроци освен изучаването на езика, учениците ще се запознават и с културата и традициите на Китай.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uroci-po-kitaiski-ezik-startiraha-v-burgaskoto-SOU-Konstantin-Preslavski-430220
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.