Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хиляди хора в борба за еднопосочен билет до Марс
Автор: Екип Burgas24.bg 13:31 / 17.04.2013Коментари ()1018
©
Изход от Земята - това предлага холандска организация Mars One. Всеки желаещ вече може да кандидатства за еднопосочен билет до Червената планета. Целта е там да се създаде колония. Оказва се, че желаещите да заживеят на друга планета са доста. Вече хиляди са се записали за авантюрата. От първите колонизатори се очаква не само да са сръчни и да предлагат широк набор от умения, но и да са адаптивни.

Те обаче ще бъдат подбрани внимателно, като целият процес - от изборът им, до подготовката и кацането им на Марс се предвижда да се излъчва като риалити предаване.

БиБиСи коментира, че историята доказва големият ентусиазъм към приключения на хората, като се започне с мисиите на Колумб и Магелан. Проблемът в случая е, че връщане назад няма. От Mars One обясняват и защо предлагат еднопосочен билет до Марс. По време на продължаващия 7-8 месеца полет и престоя на повърхността на планетата с по-слаба гравитация от земната загубата на мускулна маса и отслабването на костната структура ще направят много трудно, ако не и невъзможно завръщането у дома.

Колонията на Марс ще разчита на вече познати на човечеството технологии. Енергията ще се произвежда от соларни панели, водата ще бъде рециклирана и извличана от почвата, а колонизаторите ще си отглеждат храната сами. Предвижда се още на всеки две години да пристига нов кораб с хора.

Оцеляването на Червената планета обаче не е толкова лесно. Най-голяма заплаха представлява т.нар. слънчев вятър, на който е подложена планетата. Магнитното поле и атмосферата на Земята защитават хората от голяма част от тези мощни потоци от заредени частици, но на Марс няма такава защита.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Hilyadi-hora-v-borba-za-ednoposochen-bilet-do-Mars-427782
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.