Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пътека за незрящи и водеща лента на пешеходните пътеки искат съветниците от ГЕРБ в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:37 / 08.04.2013Коментари ()954
Пътека или водеща ивица застлана с така наречените тактилни плочи за незрящи да бъде направена в района на МБАЛ - Бургас, непосредствено до центъра за "Социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания" предлагат от групата на ГЕРБ в ОбС. Предложението ще бъде разгледано на предстоящата сесия на местния парламент в края на месеца.

Идеята на пътеката е да отвежда хората директно до спортна зала "Бойчо Брънзов" в "Зорница" чрез грапавата повърхност на плочите. Участъкът е особено натоварен и това създава допълнителни затруднения за незрящите.

Освен това от групата на ГЕРБ искат и създаване на т.нар. "водеща лента" на пешеходните пътеки, както и да бъдат обособени паркоместа за МПС-та, превозващи инвалиди. Специални условия за спирани и паркиране на такива автомобили трябва да има точно пред Социалния център, смятат още съветниците от ГЕРБ.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Puteka-za-nezryashti-i-vodeshta-lenta-na-peshehodnite-puteki-iskat-suvetnicite-ot-GERB-v-Burgas-426062
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.