Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
14 обучения по програма "Глобални библиотеки" ще се проведат до края на годината в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:38 / 02.04.2013Коментари ()1352
Общо 14 обучения са планирани да се проведат до края на годината от Регионалната библиотека "Пейо Яворов" по програма "Глобални библиотеки". Директорът на културния институт Наталия Коцева посочи, че това е финалната година на програмата и обученията са разделени на две сесии.

До юли ще се проведат осем обучения по основните модули, но част от тях са надграждащи. Ще има компютърни обучения, както и такива за услугите в модерната библиотека. През юни ще се проведе компютърен курс за незрящи хора с мобилна станция. Втората сесия с обучения започва от септември месец и трябва да приключи до края на ноември.

Програма "Глобални библиотеки" цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки, като в рамките на пет години повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и помогне на българите да се приобщят към глобалното информационно общество.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/14-obucheniya-po-programa-Globalni-biblioteki-shte-se-provedat-do-kraya-na-godinata-v-Burgas-424974
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.