Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ще изграждат канализация на Северния плаж
Автор: Екип Burgas24.bg 16:03 / 02.04.2013Коментари ()947
© Bulfoto
Пясъчните диги, които бяха издигнати по протежение на плажната ивица през зимата предизвикаха много коментари. Те бяха издигнати с цел да се предпази плажа от унищожителната сила на морето, сподели концесионерът Атанас Атанасов. Разстилането на временните пясъчни диги започва на 10 април. От фирмата заявиха, че бурните вълни постепенно "изяждат" бреговата ивица и отнемат от пясъка.
Ако не са били изградени защитните диги е имало реална опасност само след няколко години Бургас да остане без нито една педя плажна ивица , както се случвало сега със северния плаж в Приморско." Пясъкът се избутва от брега към сушата, като това е метод за хигиенизация и подобряване качеството на пясъчната ивица. Действията ни са свързани с отговорността по запазването на европейската екологична награда "Син флаг", към която се стремим", поясни Атанасов.

За хората с увреждания ще бъдат изградени три специализирани тоалетни, по международен стандарт. Започнала е процедура за изграждането на пътеки, които да стигат до морето, за да могат плажуващите в неравностойно положени да се предвижват до водата. Бил е закупен и специализиран плаващ стол за хора с увреждания.

По предварителен план плажът ще бъде открит за първите посетители с нов облик и в пълна готовност на 20 май. От 15 май започва подготовката на спасителните постове.
Предвиден е проект за изграждане на канализация. Системата е одобрена от институциите, като по нея ще бъдат свързани всички заведения по ивицата, както и санитарните възли. Планирано е да има съблекални, душове и мивки. Химическите тоалетни вече са демонтирани, а на тяхно място ще бъдат изградени нови санитарни възли с течаща вода - отделни дамски и мъжки. Ще бъдат поставени контейнери за разделно събиране на отпадъците. Подготвят се шезлонгите и чадърите, като ще бъде спазено изискването за 50% свободна зона на ивицата. Тя ще бъде обозначена с табели с надпис, че е безплатна. В нея свободно могат да се разполагат собствените плажни аксесоари и чадъри на посетителите.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Shte-izgrazhdat-kanalizaciya-na-Severniya-plazh-424964
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.