Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Заканата за самозапалване пред община Бургас не се осъществи, над 100 души излязоха на митинг
Автор: Екип Burgas24.bg 21:19 / 01.04.2013Коментари ()2065
© Bulfoto
Националният фронт за спасение на България събрa днес на протестен митинг недоволни от управлението на Бургас. На издигната трибуна на метри от входа на община Бургас, местните управници от партията поискаха оставката на бургаския кмет и неговия екип. Над сто души подкрепиха митинга с издигнати лозунги с искане за оставката на кмета. Площадът пред общината огласиха патриотични песни и скандирания.

"Днешният ден на лъжата може да бъде свързан със сегашните управляващи по всякакъв начин. Днес всички те имат имен ден", заяви пред бургазлии Валентин Касабов, член на НФСБ. По думите му, в най-добрия град за живеене, вече не става за пребиваване. "Те съсипаха града. Тук имаме най-високите данъци и най-големите дългове. Кметът и неговия екип ни гледат в очите и ни лъжат, докато продължават да крадат. Разкопаха целия град. С всяка следваща дупка ние потъваме все повече и повече", каза Касабов.

Според него, Бургас не заслужава титлата най-добър град за живеене в България, след като го управляват хора, свързани с фирмени кръгове. "Този ден на лъжата трябва да престане", допълни Валентин Касабов.

Областният координатор на партията Ангел Божидаров, реши да поздрави протестиращите предварително с кметската оставка, но увери, че симпатизантите и членовете на партията изпълняват всичко с каквото се захванат. В тон с деня на лъжата Божидаров се пошегува, че Бургас наистина ще е най-добрия град у нас, защото кметът ще даде пари на майките и пенсионерите. Според него, градоначалникът щял да осигури средствата, защото решил да върне над 30 млн. лева от незаконни сделки с къмпинг "Корал". Той се закани, че чадъри над политически измамници след предстоящите избори няма да има, тъй като партията ще влезе в парламента, противно на социолозите.

На трибуната се качи и водещият на предаването по телевизия СKAT "От упор" и член на НФСБ Димитър Байрактаров. В протеста на НФСБ се включи и Бургазлийката Иванка Сотирова, която депозира заявление в Районна прокуратура - Бургас, че ще се самозапали на днешния ден пред сградата на общината. До подобен акт обаче не се стигна.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zakanata-za-samozapalvane-pred-obshtina-Burgas-ne-se-osushtestvi-nad-100-dushi-izlyazoha-na-miting-424768
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.