Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Протестиращи бургазлии участваха в оперативка на общината
Автор: Екип Burgas24.bg 14:53 / 25.03.2013Коментари ()1362
© Burgas24.bg
Снимка Архив
Още миналата седмица кметът на община Бургас Димитър Николов покани представители на протестиращите да участват в оперативките на община Бургас, съобщи Весела Йорданова, директор на Дирекция "Култура, маркетинг и връзки с обществеността" в общината.

Днес 7 от протестиращите са се отзовали и са присъствали на голямата оперативка в общината, която е продължила повече от два часа.

"Протестиращите имаха възможност да се запознаят с конкретните проблеми по териториалните дирекции, които се поставят резонно всеки понеделник и да се запознаят с това какви решения се набелязват, по тези проблеми. След тази оперативка протестиращите се разбраха с кмета Николов, при тяхно желание, да присъстват и на оперативките по ресори, които касаят здравеопазване, образование, социални дейности, инфраструктура, така че да дават на място в този по-специализиран формат своите предложения и заедно със специалистите на община Бургас да обсъждат конкретни проблеми и да се търси тяхното решение", обясни Йорданова.

По време на оперативката на протестиращите им била дадена възможност да представят 9-те си искания, но те са казали, че на този етап искат да се запознаят в детайли с оперативната дейност на общината и по ресори да представят всяко едно конкретно искане. Основните им искания са за премахване на "Синята зона" в града, редуциране на местните данъци и намаляване на такса смет.

От инициативния комитет на протестиращите настоява за създаване на обществен съвет към Община Бургас, за максимална прозрачност и обществени обсъждания на концесионните договори на територията на община Бургас. Сред исканията им е и изграждане на рехабилитационен център за хора с увреждания, както и създаване на информационен център за хора претърпели злополука към Многопрофилната болница в Бургас.

Друго тяхно искане също е свързано със здравеопазването. С цел да се повиши квалификацията на медицинските кадри те настояват бургаски медици да се изпращат на специализация в чужбина за сметка на община Бургас. По думите на Йорданова, комуникацията и разглеждането на тези искания започва тепърва.

"Предполагам, че до няколко дни протестиращите ще преминат към по-голяма конкретика на поставените искания", допълни тя.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 289
01.07.2016 »
01.07.2016 »
30.06.2016 »
28.05.2016 »
15.04.2016 »
01.04.2016 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Protestirashti-burgazlii-uchastvaha-v-operativka-na-obshtinata-423399
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.