Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Бургас е най-голямата изложбена зала за графити изкуство в Източна Европа
Автор: Екип Burgas24.bg 14:46 / 20.03.2013Коментари ()871
©
На 18 март 2013 г. бе поставено началото на изграждането на най-голямата постоянна изложбена зала за графити изкуство в Източна Европа. Тя се намира в паркинга на първия по рода си открит лайфстайл център СТРАНД Бургас.

В инициативата се включиха 10 български графити артисти и 6 майстори на графити от Великобритания, Германия, Испания и Италия. Художниците изрисуваха над 26 стени в паркинга на СТРАНД Бургас в най-различни стилове на графити изкуството като всеки от тях се придържаше към своя индивидуален подход.

"СТРАНД е различен от всички проекти с търговска и развлекателна насоченост правени до сега в България. Изложбената зала за графити изкуство е идеално доказателство за това," каза г-н Дейвид Кауърд, Изпълнителен директор на СТРАНД Бургас. "СТРАНД е лайфстайл център, което означава, че има за цел да осигури не само търговски обекти, но и множество атракции и съоръжения, където посетителите могат да прекарат по интересен начин свободното си време. В концепцията на СТРАНД сме заложили предимно на забавление, култура и образование. Графити изкуството се вписва перфектно в нея."

Събитието бе организирано от СТРАНД Бургас в партньорство с екипа на студио за дизайн Four Plus, който организира участието на доказани майстори на графити изкуството от цяла Европа.

"За нас е чест да участваме в изграждането на най-голямата постоянна изложбена зала за графити в СТРАНД Бургас," сподели г-н Жельо Дерменджиев, Арт директор на Four Plus. "Графити изкуството е от особено значение за нас, тъй като голяма част от екипа ни се занимава именно с това. Рядко имаме възможността да бъдем част от толкова мащабен проект, тъй като все още до голяма степен хората в България гледат на графитите като н
©
а вид вандализъм. За щастие, екипът на СТРАНД Бургас има по-различно виждане за нещата и с общи усилия успяхме да дадем старта на нещо наистина грандиозно."

26-те стени с графити са само една малка част от това, което предстои да се случи в изложбената зала. Почти 10,000 м2 стенна площ ще бъде преобразена с творчеството на други местни и чуждестранни артисти. За тази цел, екипът на СТРАНД Бургас от сега планира организацията на международен графити фестивал, който ще се проведе след официалното откриване на СТРАНД Бургас тази пролет.
"Очакваме сама по себе си залата да стане атрактивна туристическа дестинация и идеално помещение за провеждане на изложби и конкурси за модерно урбанистично изкуство. СТРАНД с удоволствие ще бъде домакин на всякакъв вид мероприятия, чиято цел е да обогатят културния и социален живот в Бургас," допълни г-н Кауърд.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/V-Burgas-e-nai-golyamata-izlozhbena-zala-za-grafiti-izkustvo-v-Iztochna-Evropa-422562
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.