Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Й. Ананиева: Ако Бургас стане европейска столица на културата, се очаква увеличаване на туристите
Автор: Екип Burgas24.bg 11:45 / 15.03.2013Коментари ()1445
©
Ако Бургас стане европейска столица на културата, се очаква чувствително увеличаване на туристическия поток. Това е доказано при всички градове, които до момента са ставали "Европейска столица на културата". Това каза Йорданка Ананиева - заместник-кмет по култура и образование към Община Бургас. Ананиева посочи, че основната полза за общината от спечелването на титлата е свързана с разнообразието на културния продукт, който ще се предлага по време на цялата 2019 г.

"Самата подготовка за тази кандидатура допринася за много ползи, свързани с обща регионална културна политика, реновиране на културните институти, базите за провеждане на културни събития, археология и културно-историческо наследство", заяви Ананиева.

На сайта на Министерство на културата са изложени условията, по които всички градове трябва да подготвят проектните си предложения, които през октомври трябва да бъдат депозирани към Министерството на културата.

"Ще има комисия, която е съставена от седем представители на Европейската комисия и шестима представители на национално ниво", каза Ананиева.

По думите й - комисията ще разгледа кандидатурите и ще избере тези, които ще бъдат допуснати до следващ етап.

"Допуснатите до следващия етап, кандидати ще могат да защитят своите предложения по най-добрия начин, като го подкрепят с допълнителни данни и мотивация", каза Ананиева.

Тя каза още, че Община Бургас се опитва да намери баланса между различните видове културни прояви по отношение на жанрово разнообразие и видовете публики, които ще привлича.

Източник: Радио "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 80
16.01.2014 »
13.12.2013 »
12.12.2013 »
12.12.2013 »
11.12.2013 »
10.12.2013 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/I-Ananieva-Ako-Burgas-stane-evropeiska-stolica-na-kulturata-se-ochakva-uvelichavane-na-turistite-421651
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.