Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Големи ята бели щъркели над Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:15 / 13.03.2013Коментари ()1194
© Impact Press Group
Вече почти в цялата страна се появяват първите бели щъркели, това каза Марияна Вълчева от БДЗП. Такива наблюдения има още преди първи март, обясни тя.

"От няколко дни над Бургас преминават големи ята бели щъркели. Но това е само началото на тяхното връщане в нашата страна. Пикът на тази миграция е обикновено се наблюдава към края на месец март", посочи Вълчева.

"В момента на национално ниво ние искаме да продължим кампанията "Зрънце любов" за зимното подхранване на птиците по един малко по-различен начин. Тъй като идва пролетта и птиците сами могат да намират нужната им храна, появяват се насекоми, с които те се хранят. Нашата идея е в началото на размножителния сезон, които има възможност да постави къщички, които са подходящи за гнездене на птиците в градската среда", каза още тя.

В началото на месеца стартира друга кампания, която сме нарекли "Пролет на живо". Тя дава възможност в он лайн сайт всеки да отбележи първите си наблюдения на няколко вида птици, сред които е и белият щъркел, обясни Вълчева.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Golemi-yata-beli-shturkeli-nad-Burgas-421316
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.