Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Протестиращите в Бургас надигнаха глас срещу президента, общинския съвет и журналистите
Автор: Екип Burgas24.bg 21:41 / 01.03.2013Коментари ()1771
© Burgas24
На днешния протест в Бургас се събраха около 50-60 души. Те заявиха, че не са удовлетворени от действията на президента и той не е разговарял с протестиращите, и ако трябва ще поискат и неговата оставка.

В началото се надигнаха възгласи против "синята зона" в Бургас и работата на Общинския съвет, но фокусът скоро бе върнат към кризата в страната и високите сметки на тока. Протестиращите поискаха позитивни сигнали от партии, депутати и президент и това според тях би станало възможно само чрез протести всеки ден. Поискана бе генерална превенция на корупцията. Протестиращите поискаха и журналистите да вземат тяхната страна на протестите, за да имат те резултат. Хората настояваха за решения на техните проблеми. Те поискаха разумните им предложения да бъдат разгледани и приети.

Един от протестиращите посочи, че в момента са се обединили 90 града в страната и чужбина, което е голям успех. Според него, днес сред срещата на протестиращи с президента, той за втори път е предал хората. Един от протестиращите заяви, че хората искат нов обществен договор, който е нещо повече от Конституция, представлява разбиране на гражданите защо живеят в една държава. Според него партиите не трябва да продължават да функционират като до момента. Събралите се хора скандираха "Хищници". В интернет има и създадена специална страница за Бургас, която се нарича "Бъдеще без монополи" като призивът на Инициативния комитет бе борбата против монополите да се води и виртуално.

На трети март протестът ще протече като шествие от площад "Тройката" до сградата на електроразпределителното дружество, след това по ул. "Булаир" по паметниците на будителите в Морската градина, където ще им бъде оказана почит.

Източник: Радио "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 289
01.07.2016 »
01.07.2016 »
30.06.2016 »
28.05.2016 »
15.04.2016 »
01.04.2016 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Protestirashtite-v-Burgas-nadignaha-glas-sreshtu-prezidenta-obshtinskiya-suvet-i-zhurnalistite-419130
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.