Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обновяването на образователната инфраструктура в Бургас ставало по различни фондове
Автор: Екип Burgas24.bg 17:37 / 01.02.2013Коментари ()981
Обновяването на образователната инфраструктура освен със средства на общината се извършва и по различни фондове, съобщи зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева. По фонд "Козлодуй " ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност в няколко учебни заведения и една детска градина. Договорът за финансиране вече е подписан и в момента е изпратен за съгласуване с европейската банка за по тази програма ще бъдете ремонтирани училищата:

"К. Петканов", " П. Росен", " Н. Геров", " Д. Чинтулов", " Д.Дебелянов", " П. Яворов" гимназия " В. Левски", гимназия " А. Златаров", училището в кв. Банево и ОДЗ" Брезичка". "Тези обекти са на обща стойност около 6 000 000 лева. Във всички ще бъдат въвдени мерки за енергийна ефективност, саниране подмяна на дограма, подмяна на отоплителните системи, където са компрометирани. Нарочно сме избрали тук много големи обекти, защото финансиране беше така насочено", обясни зам.-кметът Ананиева.

Реконструкции в образователната инфраструктура ще бъдат правени и по Националния екодоверителен фонд. Там са включени големите обединени детски заведения ,като в него са включени шест обекта и общата стойност е 2 000 000 лева посочи още Ананиева. Ремонтните дейности по обектите по този фонд ще започнат през април, като преди това ще бъдат проведени срещи в съответните детски заведения, за да се уточни графикът на работа и организация на обучението на децата. мерки за енергийна ефективност ще бъдат въведени в ОДЗ "Морска звезда", ЦДГ "Синчец " и ЦДГ, " Здравец".

Йорданка Ананева посочи, че конкретно бюджетите на всяко училище и детските градини може да бъдат видени в сайта на общината в отдел образование. Тя посочи че тази година е разпоредено всички детски градини и училища да направят отделни родителски срещи, за да отчетат пред родителските колективи свършеното през 2012, приоритетите и планираните дейности за тази година, както и бюджета на съответното учебно заведение. Графикът за срещите трябва да е готов до 10 февруари, след което отново ще бъде обявен на страницата на общината, така че родителите да знаят кога ще се проведе дадената родителска среща в съответното учебно или детско заведение.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obnovyavaneto-na-obrazovatelnata-infrastruktura-v-Burgas-stavalo-po-razlichni-fondove-413006
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.