Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съветниците приеха Програма за управление и разпореждане с общинската собственост
Автор: Екип Burgas24.bg 16:24 / 29.01.2013Коментари ()708
© Burgas24.bg
Общинските съветници приеха Програма за управление и разпореждане с общинската собственост за тази година. Валентин Фъртунов от НФСБ попита на какъв принцип се избира къде какво ще се продава. Ташо Желев, директор на общинската собственост посочи, че това са плановете по съответните населени места. Георги Дражев от НФСБ посочи, че половината от общинската собственост не е качена на сайта на общината. Кога ще видим всички обекти и стратегия, който трябва да предхожда тази програма, запита той.

Община Бургас в лицето на общинска собственост и кмета Николов не да се разпорежда с нея, а я продава, заяви Дражев, той допълни, че градът вече е презастроен, тъй като синята зона ще стигне до Карнобат. Той предложи докладната да бъде отложена и разработена с допълнително мотиви и калкулации.

Ташо Желев каза, че програмата включва разделение на обектите. Дражев върна реплика на Димитър Людиев от ГЕРБ и бе категоричен, че не нарекъл кметът Димитър Николов мързелив. Смисълът на неговото изказване било как общинската собственост да носи печалба, а не само да се разпродава. Ние бавно и полека се превръщаме в брокери на недвижими имоти, заяви Валентин Касабов От НФСБ и поиска да знае какви ще бъдат приходите и печалбите, само така можем да вземе решение за една програма, която да наречем стратегия. Ние сме временно управляващи на имотите на бургазлии, които разпродаваме. Той попита и как ще бъдат използвани парите. Категоричен че, трябва финансов анализ на пазара в момента и отново поиска конкретни цифри.

Ташо Желев посочи, че предвид необходимостта от отчуждаване на земи за изграждане на канализации, улици и т.н. по различните европейски проекти, това става със собствени средства на общината. Именно и за това ще бъдат използвани част от средствата. Желев посочи, че очакванията на администрацията са за реализация на над 3 млн. лв. от опериране с общинска собственост. Жечо Станов от ГЕРБ отговори на изказването на Касабов изброи няколко обекта, реализирани благодарение на разпореждане с общинската стойност като Пътен възел Юг. Ангел Божидаров предложи обектите за продажба от к-с "Славейков" да преминат в графата да отдаване на отстъпено право на строеж. Предложението не се прие. След приключване на дебатите общинските съветници приеха програмата.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Suvetnicite-prieha-Programa-za-upravlenie-i-razporezhdane-s-obshtinskata-sobstvenost-412186
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.