Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БАБХ-Бургас съставила 590 акта през 2012 г.
Автор: Екип Burgas24.bg 13:56 / 24.01.2013Коментари ()812
©
28 акта съставени през 2012 г. от екипи на БАБХ Бургас са били отменени от съда, каза д-р Даниела Кепекова, директор на агенцията. Това прави 4.7% от всички актове, без тези от декември, които още не са придвижени в съда. Иначе общо съставените актове са 590 като по-голямата част са от отдел "Контрол на храните", но има и от отдел "Здравеопазване на животните".

Основно актовете издадени от първия отдел са за неспазване на хигиенни изисквания, предлагане на храни без съответната етикировка, храни с изтекъл срок на годност, предлагане на храни в обекти нерегистрирани по закона за храните. От друга страна предвижване на животни без маркировка и нужните документи е водещо нарушение от отдел "Здравеопазване на животните", а от отдел "Растителна защита" е за неуведомяване при извършване на специални мероприятия.

"Актовете са различни по отношение на различната специфика на различните отдели. Общият брой на актовете определено е по-малко спрямо тези за 2011г. Операторите контролирани особено от отдел "Контрол на храните" са по-взискателни и спазват изискванията. Повишена е и потребителската култура", каза д-р Кепекова.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/BABH-Burgas-sustavila-590-akta-prez-2012-g-410965
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.