Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Морето и корабите били една от най-очакваните теми от филателистите у нас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:21 / 14.12.2012Коментари ()759
© Bulfoto
Пощенско-филателно издание в колекционерски тираж от 645 бр. отбелязва 120-годишнината на българското морско търговско корабоплаване. Печатът за пускане в употреба бе поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и изпълнителния директор на "Морска администрация" Сергей Църнаклийски. Илюстрованата карта е по проект на художника Симеон Кръстев.

Морето и корабите са една от най-очакваните теми от филателистите в България, затова и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията всяка година включва в тематичния план издание от тази област. Това каза по време на церемонията заместник-министър Борисов.

Той добави, че 14 декември 1892 г. е официалната дата на създаване на българския морски търговски флот. Тогава Народното събрание приема Закон за съставяне на "Българско търговско параходно дружество по Черно море" със седалище във Варна.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Moreto-i-korabite-bili-edna-ot-nai-ochakvanite-temi-ot-filatelistite-u-nas-402417
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.