Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Образуваха досъдебно производство по случая с мъртвороденото бебе в домашни условия
Автор: Екип Burgas24.bg 14:54 / 12.11.2012Коментари ()1047
©
Районна прокуратура Бургас е образувала досъдебно производство за изясняване на случая с момичето, което роди у дома си мъртво бебе. Мария Маркова, говорител на Районна Прокуратура-Бургас каза че производството е срещу виновното лице по чл. 120 от НК. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода за 3г.

"Съставът на престъплението, по което е образувано досъдебното производство, е за убийство, извършено от майка върху рожба, но все още няма предявено обвинение по отношение на майката, тъй като не са излезли резултатите от съдебно медицинската експертиза. Трябва технологично време за хистологичните изследвания, които следва да се направят освен аутопсията. Когато се извършват всичките необходими процесуални-следствени действия и се обективира съответно виновно поведение, ако има такова ще бъдат предприети съответните действия по предявяване на обвинение", обясни прокурор Маркова.

Вчера 24-годишна родилка загуби бебето си при раждане в домашни условия. Сияна Ралева, студентска в Музикалната академия бе приета в Многопрофилната болница след това в стабилно състояние. Днес се извършва аутопсия на бебето.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 4
28.01.2013 »
30.11.2012 »
12.11.2012 »
11.11.2012 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obrazuvaha-dosudebno-proizvodstvo-po-sluchaya-s-murtvorodenoto-bebe-v-domashni-usloviya-394370
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.