Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ГДБОП разкри организирана престъпна група за изготвяне и разпространение на неистински документи
Автор: Екип Burgas24.bg 10:02 / 14.09.2012Коментари ()626
Служители на ГДБОП, със съдействието на ОДМВР - Пловдив и под ръководството на прокуратурата, проведоха полицейска операция на територията на градовете Пловдив и Бургас, с цел документиране на престъпления, свързани със съставяне и разпространение на неистински документи за самоличност и други удостоверителни документи.

В хода на действията по разследването, около 21.30 ч. в ресторант в Пловдив е задържан Д.Д./50 г/. Той е с множество съдебни и криминалистически регистрации за изготвяне на неистински парични знаци, изготвяне на неистински официален документ и образуване и ръководене на организирана престъпна група. При извършения му личен обиск са открити и иззети 3 мобилни телефона и 3 SIM - карти, флаш памет, 7 паспортни снимки на двама мъже. На адреса в Пловдив, обитаван от задържания и от 28-годишният В.А., са намерени и иззети 2 ламинатора, голямо количество фолио за залепване и ламиниране, хартия формат А4 в розов и син цвят, принтер, силиконов лист, служещ за изготвяне на печати, 15 мастилени тампони, хартия на гилотина, 21 CD, безцветно флуорисцентно мастило, 7 мобилни телефона, 7 SIM карти. В.А. също е с криминалистически и съдебни регистрации за разпространение на наркотични вещества с участие в организирана престъпна група.

Действия по разследването са извършени и в апартамент, намиращ се в ж.к "Тракия" в Пловдив, обитаван от 41-годишният Г. К, също с много криминалистически и съдебни регистрации. Оттам са намерени и иззети 3 хард диска, флаш памет, 2 принтера, 44 CD, телефон и SIM - карта, имащи отношение към престъпната дейност.

В хода на операцията е проверен и адрес в гр.Свети Влас, община Несебър - комплекс "Манастира", откъдето са намерени и иззети други доказателства. В.А и Г.К. също са задържани за срок от 24 часа.

Продължават процесуалните действия на няколко адреса на територията на Пловдив и спрямо други лица, съпричастни към престъпната дейност на задържаните, под наблюдението и ръководството на районната прокуратура.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/GDBOP-razkri-organizirana-prestupna-grupa-za-izgotvyane-i-razprostranenie-na-neistinski-dokumenti-380089
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.