Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Днес ще е още по-горещо,"жълт код" почти в цялата страна
Автор: Екип Burgas24.bg 08:57 / 05.08.2012Коментари ()527
© Burgas24.bg
"Жълт код" за потенциално опасни метеорологични явления е обявен за неделя почти за цялата страна, заради високи температури, това сочи справка в сайта на НИМХ. Зелен код е обявен само за областите Смолян, София град и София област и Перник.

Днес ще е отново слънчево и още по-горещо. Максимални температури между 33° и 38°.

Над Черноморието ще бъде слънчево със слаб бриз. Максимални температури 31°-34°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините времето ще се задържи подходяща за туризъм. Ще бъде слънчево, в следобедните часове с купеста облачност. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 19°.

През първите дни от следващата седмица времето ще бъде слънчево и отново много горещо, с преобладаващи максимални температури между 35° и 40°. В сряда над планинските масиви от Западна България и в западната половина от Дунавската равнина атмосферата ще се лабилизира, ще се развие купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще прегърми,възможно е и да превали, а дневните температури ще останат малко по-ниски.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Dnes-shte-e-oshte-po-goreshto-zhult-kod-pochti-v-cyalata-strana-371317
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.