Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Камери и скенер за оръжие в хотелите
Автор: Екип Burgas24.bg 16:42 / 04.08.2012Коментари ()638
© Burgas24.bg
Камериерки вече ще дебнат в хотелските стаи за съмнителни жици и необикновен мирис на сяра от тротил. Това е една от набелязаните мерки, с които ще се осигури по-голяма безопасност на хотелите и туристите в курортите. Мерките станаха ясни след първата среща на туроператори с директора на Националната полиция Ангел Антонов и зам.-министъра на икономиката и туризма Ивайло Маринов вчера. Пиколата в четири- и петзведните хотели и администраторите ще бъдат натоварени да оглеждат фоайетата за съмнителни хора и багажи. Представителите на турператорските фирми пък ще трябва да изготвят списъци за всеки автобусен трансфер от летището до курортите и да не допускат хора извън отбелязаните туристи да се въртят около автобусите. Хотелите ще бъдат обследвани още веднъж и там, където е необходимо, ще бъдат монтирани специални сканиращи рамки.

Общо 20 препоръки са изготвили полицейските експерти, които трябва да бъдат спазвани, за повишаване на сигурността на туристите и хотелите още от другата седмица. Сред тях е задължително запознаване на новодошлите туристи с криминогенната обстановка и опасните места в курортите. Специално място се отделя на т. нар. бар кроулинг - обиколки на нощните заведения. Туристите трябва да бъдат внимателни при посещенията на баровете и различни туристически атракции и да се предпазват от влизане в групите на непознати хора.

Туроператорите не били съгласни да бъдат "обучавани" от МВР, затова полицаите са избрали подхода да "инструктират" туристи, служители на хотели, заведения и барове.

Представителите на курортите Слънчев бряг, Албена и Златни пясъци пък са поискали улиците да бъдат наситени с повече полицаи. "Ще преразгледаме нашите възможности, ще се опитаме да удовлетворим исканията на съответните комплекси", коментира главен комисар Ангел Антонов. И в момента има цивилни полицаи по Черноморието, които са командировани от цялата страна, но те са "невидими" за обикновените хора.

Сигурността по курортите е осигурена, обстановката е спокойна, заяви пък зам.-министърът на икономиката Ивайло Маринов след срещата. Според него туристическият сезон протича нормално. След атентата в Бургас бяха спрени почивките и отпуските на служителите на МВР, хотелите взеха допълнително частни охранители и сигурността на туристите e гарантирана. Хората не трябва да се притесняват да идват в България, заяви още той.

На следващата среща, която ще се проведе на 4 септември, ще бъдат набелязани още конкретни мерки, които ще бъдат изпълнявани, заявиха полицейските експерти.

Източник: vnews.bg



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kameri-i-skener-za-oruzhie-v-hotelite-371289
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.