Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нона Караджова пристига в Несебър на 7 август
Автор: Екип Burgas24.bg 08:48 / 02.08.2012Коментари ()847
© Burgas24.bg
Министър Нона Караджова, заедно с екип от специалисти от министерството на околната среда и водите, пристига другата седмица в Несебър. Причината е подписването на договор за предоставяне на безвъзмездна помощ по ОП Околна среда 2007-2013г.

На 07.08.2012г. от 10:00 ч. в зала "Мелсас", кметът на общината Николай Димитров ще подпише договора, с което ще бъде поставено началото на реализацията на проекта. Той е със заглавие "Събиране, пречистване и отвеждане на пречистените отпадъчни води от агломерация Несебър - Слънчев Бряг - Равда" и е на стойност близо 97 милиона лева.
Подписването на този договор е резултат от съвместните усилия на община Несебър и МОСВ и показва желанието на всички заинтересовани страни: община, държава и местно население да решат проблема с пречистването и отвеждането на отпадните води на всички населени места в общината.

При реализацията на проекта се предвижда разширението и модернизацията на съществуващата ПСОВ Равда, изграждане и реконструкция на колектори и канално-помпени станции, както и дълбоководно заустване на пречистените води.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Nona-Karadzhova-pristiga-v-Nesebur-na-7-avgust-370734
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.