Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Български изселници искат виновниците за "възродителния процес" да бъдат осъдени
Автор: Екип Burgas24.bg 09:14 / 31.07.2012Коментари ()477
©
Граждански организации на българските изселници в Турция настояват за продължаване на делото по т.нар. възродителен процес в България, докато бъдат осъдени всички виновници.

По-рано този месец стана известно, че последният удължен срок за разследване е изтекъл. Новината предизвика силно негодувание сред българските изселници. Те са изпратили писма до главния прокурор Борис Велчев и до Военната прокуратура, в които настояват да бъде възстановено разследването, "понеже виновниците за провеждането на възродителния процес в България не са наказани, въпреки че се знае кои са". Писмо с подобно съдържание е изпратено и до Европейската комисия. В него се посочва, че на прокуратурата в България са били предоставени имената и адресите на десетки потърпевши от насилственото провеждане на възродителния процес, които сега живеят в Турция, и се твърди, че въпреки това никой не си е направил труда да ги потърси и разпита.

Изселническите дружества възнамеряват да открият подписка в България и в Турция по проблема, за да привлекат вниманието и на институциите в ЕС.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Bulgarski-izselnici-iskat-vinovnicite-za-vuzroditelniya-proces-da-budat-osudeni-370192
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.