Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Властта без бонуси от комисии
Автор: Екип Burgas24.bg 10:05 / 27.07.2012Коментари ()532
© Burgas24.bg
Най-висшите чиновници в държавата - премиер, вицепремиери и министри, няма да получават бонуси за допълнителна работа. Това предложение на кабинета за поправки в Закона за администрацията беше гласувано вчера на първо четене в парламента. Хората на тези постове няма да вземат пари за участие в съвети, комитети, комисии, органи на контрол или управление на фондове, гласят законодателните промени. Досега действаше само забрана за бонуси от участие в бордовете на държавни или общински дружества.

Със законодателни промени през май беше въведен ред в получаването на бонуси и от редовите чиновници, като допълнителните пари се дават само след оценка за добро изпълнение на задълженията.

Вчера депутатите регламентираха също участието без възнаграждение на зам.-министрите и областните управители в работни групи и контролни органи на търговските дружества с държавно или общинско участие в капитала. Забрани се също на служители в държавната администрация да работят и получават пари като външни експерти в министерствата.


Източник: в. "Монитор"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Vlastta-bez-bonusi-ot-komisii-369394
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.