Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Мудис" определи перспективите пред Германия като негативни
Автор: Екип Burgas24.bg 10:26 / 25.07.2012Коментари ()461
©
Международната агенция "Мудис" предупреди, че перспективите за кредитния рейтинг на Германия, Люксембург и Холандия са негативни, заради увеличената от началото на годината опасност от излизането на Гърция от еврозоната. В изявление, разпространено след закриването на американските пазари, агенцията посочва: "Нивото на несигурност относно перспективата в района и потенциалното влияние на правдоподобни сценарии за страните-членки, са вече несъвместими със стабилните перспективи."

След този ход германският финансов министър заяви, че неговата страна ще продължи да играе ролята на "стълб на стабилност на еврозоната".

В първоначална реакция министерството на финансите на европейската държава заяви, че приема тази оценка като сведение.

Същевременно, ведомството уточни, че "прогнозите на "Мудис" носят едностранен характер", тъй като агенцията е "изтъкнала на първи план краткосрочните рискове, а дългосрочните перспективи за стабилизиране на ситуацията не са били взети под внимание.

Германия ще продължи да прави всичко, което може със своите партньори, за да преодолее възможно най-скоро европейската дългова криза", гласи изявление на финансовото министерство, разпространено малко след обявлението на "Мудис", която понижи перспективите на "негативни" за икономиките на Германия, Холандия и Люксембург.

Министерството посочи, че е взело под внимание мнението на "Мудис", като подчерта, че рисковете за еврозоната, споменати от рейтинговата агенция не са нови.



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Mudis-opredeli-perspektivite-pred-Germaniya-kato-negativni-368842
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.