Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 10 случая на изгубени деца за ден на бургаския плаж
Автор: Екип Burgas24.bg 15:25 / 02.07.2012Коментари ()1056
© Impact Press Group
Над 10 случая на изгубени деца е имало за ден на бургаския плаж, съобщи началникът на Водно-спасителната служба на северния бургаски плаж и председател на Асоциацията по водно спасяване Николай Иванов. През почивните дни времето е било благоприятно за плаж със зелено знаме, с изключение на следобедните часове, когато спасителите са слагали жълто знаме заради морския вятър.

"Преобладаващите инциденти бяха в неделя като имахме над 10 -12 случая на изгубени деца", каза той. По неговите думи всички деца са намерени.

"Днес много рано от 8.30-9.00 часа започна да духа вятър от изток-североизток и поради бурно море е вдигнато червено знаме", уточни той. За сега на бургаските плажове няма глобени летовници.

"С изключение на един господин с доста голямо куче на плажа, но там вече общинска полиция си свърши работата", посочи Иванов.

"През почивните дни посещаемостта на плажа е доста голяма и едно разсейване за секунди може да коства много на родителите. Те трябва да бъдат по-внимателни, когато има много хора на плажа. Някое дете, което се отскубне за секунди тръгва да върви в права линия", обясни специалистът по водно спасяване. Той посочи случай от вчера, в който дете се отдалечило на километър.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nad-10-sluchaya-na-izgubeni-deca-za-den-na-burgaskiya-plazh-363617
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.